Over Avulo FM

Avulo FM

Avulo FM is de lokale publieke omroep voor Vught en Cromvoirt. Met een eigentijdse programmering, objectieve nieuwsvoorziening, modern muziekformat, ruime aandacht voor achtergronden, actualiteiten en betrokkenheid bij evenementen, richt Avulo FM zich op luisteraars in Vught en omgeving. Naast een moderne mix van muziek en nieuws uit de regio besteedt Avulo FM veel aandacht aan evenementen, zowel op sport- als cultuurgebied. Met doelgroepprogramma’s worden o.a. slechtzienden en ouderen wekelijks op de hoogte gehouden van voor hen relevante ontwikkelingen.

Geschiedenis

Avulo FM, wat staat voor Algemene Vughtse Lokale Omroep, is in 1985 als kleine publieke omroep begonnen met enkele enthousiaste vrijwilligers in een eenvoudige studio. Nadat de gemeente Vught op 26 oktober 1984 de zendvergunning voor de omroep had afgegeven, werd de eerste uitzending op 1 januari 1985 een feit. In eerste instantie was het station alleen op de kabel te ontvangen. Op 1 januari 1988 treedt de nieuwe Mediawet in werking. Voor lokale omroepen werd het vanaf dat moment ook mogelijk om uit te zenden via de ether. Tot 1999 zond Avulo FM alleen uit op zaterdag en zondag en werd de weekprogrammering verzorgd door Radio Benelux. Nadat dit station op 1 maart 1999 is gestopt met haar uitzendingen, is Avulo FM, na een maand van testuitzendingen, vanaf 1 april van dat jaar 24 uur per dag, 7 dagen per week te beluisteren. Deze datum betekende ook de start van het nieuwe, frisse en eigentijdse weekprogramma Power 105.4. Vanaf 1 september 2001 mogen lokale omroepen in stereo uitzenden via de ether. Niet lang na deze datum is ook Avulo FM via de etherfrequentie 105.4 MHz. in stereo te ontvangen.

Doelgroep

Inmiddels is het station uitgegroeid tot een zeer goed beluisterde zender met grote naamsbekendheid bij jong en oud. Een team van professionele medewerkers zorgt dagelijks voor goede radioprogramma’s met populaire en vooral herkenbare muziek en is gericht op de regio, waardoor luisteraars op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de buurt. Doordeweeks verzorgt Avulo FM een horizontale programmering, in het weekend biedt het station ook enkele programma’s die gericht zijn op specifieke doelgroepen.

Hoe te ontvangen

Avulo FM is in de ether te ontvangen op FM 105.4 MHz, via Ziggo op FM 87.5 MHz (Vught) en digitaal op kanaal 785. Daarnaast beluister je ons wereldwijd via de stream op www.avulo.nl.

Organisatie

Avulo FM is een publieke omroep. Dit betekent dat volgens de voorschriften uit de Mediawet 50% van de uitzendingen betrekking hebben op lokale cultuur, informatie en educatie. De uitzendingen van Avulo FM worden verzorgd door ruim 70 medewerkers, die zich voor dit doel vrijwillig inzetten.